Ah, Cappella! – Cappella amsterdam

Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de schoolvoorstelling Moggûh! voor groep 3 tot en met 5 van de basisschool.

We volgen een ‘normale’ dag uit het leven van een scholier waarin stem en emotie de hoofdrol spelen. De alledaagse wereld verandert door de stem in een speelse, magische wereld. Tandenpoetsen kan uitmonden in een Chinees fantasielied, of tijdens het ontbijten verandert mama terwijl ze kauwt in een grote beer die de strijd om de hagelslag aangaat met de rest van de tafel. Het geeuwen ’s ochtends na het opstaan wordt zomaar een luide belcanto aria.

Tijdens de voorstelling zingen de kinderen samen met de leden van Ah, Cappella! en worden ze betoverd door magisch mooie stukken uit het koorrepertoire van Sweelinck tot Ligeti. We maken deze voorstelling met de zangers van Ah, Cappella!, regisseur Bart Oomen, educatie-ontwikkelaar Emma Rekers en componist/arrangeur Leonard Evers, die tevens de artistieke leiding over dit project heeft.

Zangers: Inga schneider, Lette Vos ,Antje Lohse, Jikke van der Velde, Jon Etxabe, Job Hubatka. Carlos de Vries & Gulian van Nierop