Eindregie

Gelukszoeker is een ‘storytelling’ solo van Soufiane Moussouli waarin hij openhartig vertelt over zichzelf en zijn neef Hamsa, die vijf jaar als illegaal in België woonde. Hij ontvluchtte Marokko om zich in het ‘rijke’ Europa te vestigen, op zoek naar een manier om er te kunnen blijven. Hij probeerde een vrouw te vinden en in zijn levensonderhoud te voorzien, wat niet eenvoudig is als je geen papieren hebt. Hij werd afgezet, maakte ruzie met zijn familie zag ondertussen de Brusselse wijk Molenbeek wegzakken en de radicalisering toenemen.

Soufiane, geboren in Europa, vraagt zich af waarom zijn neef zo nodig Europeaan wil zijn. Hij heeft zijn Nederlandse paspoort bij geboorte gekregen maar zou het vaak met gemak willen inleveren om zijn leven in Marokko voort te zetten.

Gelukzoeker gaat verder dan het verhaal van Hamsa en Soufiane. Gelukzoeker gaat over mensen in het hedendaagse Europa. Mensen die op zoek zijn naar geluk, of dat nu materieel of emotioneel geluk is. Mensen die hun land ontvluchten. Of willen ontvluchten. Waar vinden zij het geluk?

 

eflyer_front

img_0560